Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
MENY

Publicerat den:

Arbetsledare Anläggning - något för dig?

Michelle och Jane är mitt uppe i sin Arbetsledare Anläggningsutbildning och vi tog en lunch tillsammans för att prata mer om valet av utbildning och hur läget är i branschen just nu.

Kort bakgrund om tjejerna:

 

Michelle, 29 år, snickare– Bor i Bålsta mellan Uppsala och Stockholm med sambo, två barn och en hund. Gick handel och administration på gymnasiet men valde sedan att läsa till snickare.
Jobbar just nu på mellanstort företag.


Jane, 40 år, grävmaskinist – Bor i Kolsva med man och fyra barn. Gick naturbruk på gymnasiet och innan hon hittade rätt har hon haft ”alla” jobb. Jobbar nu på ett mindre företag som grävmaskinist.

 

Berätta, hur hittade ni hit till oss?

M – Jag googlade arbetsledare och hittade er utbildning. Den enda som är på distans vilket var viktigt för mig med små barn. Perfekt att kunna vara på plats 5 veckor på år och plugga hemma resten. Inga studielån och fortfarande betald semester på sommaren.

J – Jag googlade också arbetsledare då jag bytt jobb och jag kände att jag skulle behöva den utmaningen. Bestämde också med min nya arbetsgivare att jag skulle gå ner lite i tid för att hinna med och göra ett bra jobb med utbildningen.

 

Hur ser den geografiska spridningen ut i klassen?

M – De flesta är ju nere från er region (Skåne), men vi har några från Stockholmsområdet, Umeå, Ljusdal. Väldigt blandat.

Bor ni alla på samma ställe när ni är här? Vad gör ni på kvällarna?

J – Vi bor på ett hotell i stan och vi brukar ses på kvällarna för att käka och summera dagen.

 

Hur är det att vara kvinna i byggbranschen?

M – Det gäller att ha skinn på näsan för att klara av jargongen. Men generellt tycker jag om att jobba med killar, det är raka rör helt enkelt.

J – Viktigt att känna att man har chefen i ryggen. Om man vet att man alltid kan vända sig till chefen och att man vet att han inte alltid kanske står på ens sida men i alla fall gör en rättvis bedömning så känner man sig trygg.

 

Vad är det bästa med att jobba i byggbranschen?

M – Man lär sig något nytt varje dag! Du kan klättra inom branschen, det finns arbetsledare, platschef, arbetschef många utvecklingsmöjligheter. Sen går ju lönen att leva på också och bra med 7 till 4 jobb när man har barn och familj.

J – Utvecklingsmöjligheterna! Vill du lära dig mer så är den oändlig. Det är samma grundprinciper men byter du inriktning så finns det så mycket annat. Sen är det skitkul att köra grävmaskin!

 

Vad skulle ni vilja säga till någon som funderar på att söka utbildningen?

J – Vill man inte ta studielån men ändå få en bra utbildning så sök! Arbetsledarbiten kan man ju även använda i andra yrkesval om det skulle vara så att man byter inriktning.

M – Gör det! Sök!

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Mejla oss här

Synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun